Nastavitve piškotkov
Tehnični pregledi se opravljajo periodično.  Na pregledu se preverjajo izpušni plini in so obvezni za motorna vozila in vsa vozila s priključki razen za delovene stroje.
Opravljati pa je potrebno preventivne tehnične preglede, ki so obvezni za rent a car, taksije, tovornjake, prikolice, avtobuse...
Če je vaše vozilo neizpravno oziroma ne naredite tehničnega pregleda ga morate opravljati ponovno.
Pomen tehničnega pregleda je da se izločijo vsa vozila, ki niso tehnično izpravna in da ne ogrožajo drugih vozil.
Po novem vam v podjetju A-MB ponujamo tehnične preglede v Mariboru. Izkoristite akcijo, saj vam podarimo 6€ pri prcem pregledu.

Mercedes Benz
servis:
MAN
servis:
02 333 55 23
man@a-mb.si
Nadomestni
deli:
02 333 55 26
trgovina@a-mb.si

Tehnični pregledi:

Sončna elektrarna A-MB

Poraba fosilnih goriv se, kljub dejstvu, da so količine le-teh omejene in da njihova poraba povečuje koncentracijo ogljikovega dioksida in toplogrednih plinov v ozračju, iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem desetletju priča vse večjim klimatskim spremembam, ki uničujejo in spreminjajo naš planet. Električna energija pridobljena iz sončnih elektrarn velja za okolju prijazno energijo, ki ne obremenjuje okolja z izpusti ogljikovega dioksida (CO2).

 

V podjetju smo se iz ekonomskih in ekoloških razlogov odločili, da bomo izkoristili površino strehe podjetja s postavitvijo sončne elektrarne. Projekt postavitve sončne elektrarne smo zaključili v začetku oktobra leta 2010, ko smo jo priključili na omrežje in je proizvedla prve kWh električne energije.

 

Elektrarna je sestavljena iz 678-ih solarnih modulov tipa Bisol BMU 239, ki so pritrjeni na aluminijasto konstrukcijo pod kotom 30˚ ter 16-ih razsmernikov tipa SMA. Delovanje elektrarne spremljamo s pomočjo kontrolnega sistema SMA Sunny Webbox.

 

Po predvidevanjih, ki temeljijo na podatkih o povprečnem sončnem obsevanju in tehničnih značilnostih vgrajene opreme, bo sončna elektrarna A-MB moči 162,04 kWp, letno proizvedla cca 175.000 kWh električne energije.

 

Na osnovi statističnih podatkov, da povprečno slovensko gospodinjstvo letno porabi cca 3.500 kWh električne energije, bomo torej z letno proizvodnjo zadostili potrebam 50-ih gospodinjstev.

 

Znano je tudi, da naj bi s sončnimi elektrarnami za vsako proizvedeno kilovatno uro električne energije zmanjšali izpust ogljikovega dioksida za 0,69 kg. Ob tej predpostavki bomo s sončno elektrarno pripomogli k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida v ozračje in sicer za 120 ton letno.

 

Po teh izračunih bo elektrarna v 20-ih letih proizvedla cca 3.300 MWh električne energije, si čimer bomo v tem času pripomogli k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida za 2.277 ton.

 

Ali ste vedeli, da:

- sonce v eni sekundi izseva več energije, kot jo je porabilo človeštvo od nastanka dalje?

- da sonce na zemljo v eni uri pošlje toliko energije, kot jo človeštvo dandanes porabi v celem letu?

- da ima sonce največjo gostoto moči med vsemi obnovljivimi viri?

Galerija slik
 
Tehnični preglediMan servisMercedes-Benz servisGospodarska vozilaSchwarzmuller servis