Nastavitve piškotkov
Tehni─Źni pregledi se opravljajo periodi─Źno.┬á Na pregledu se preverjajo izpu┼íni plini in so obvezni za motorna vozila in vsa vozila s priklju─Źki razen za delovene stroje.
Opravljati pa je potrebno preventivne tehni─Źne preglede, ki so obvezni za rent a car, taksije, tovornjake, prikolice, avtobuse...
─îe je va┼íe vozilo neizpravno oziroma ne naredite tehni─Źnega pregleda ga morate opravljati ponovno.
Pomen tehni─Źnega pregleda je da se izlo─Źijo vsa vozila, ki niso tehni─Źno izpravna in da ne ogro┼żajo drugih vozil.
Po novem vam v podjetju A-MB ponujamo tehni─Źne preglede v Mariboru. Izkoristite akcijo, saj vam podarimo 6ÔéČ pri prcem pregledu.

Mercedes Benz
servis:
MAN
servis:
02 333 55 23
man@a-mb.si
Nadomestni
deli:
02 333 55 26
trgovina@a-mb.si

Tehni─Źni pregledi:


ZgodovinaPodjetje je bilo do nacionalizacije po drugi svetovni vojni majhna privatna servisna delavnica za motorna vozila nem┼íke tovarne Opel. Do leta 1947 je bil┬áobrat zdru┼żen s prometnim podjetjem DAPPS in je bil namenjen servisnim popravilom tovornih in drugih vozil. Naslednje leto pa se je podjetje osamosvojilo in leto 1948 ┼ítejemo za leto ustanovitve podjetja.

Pod imenom Avtoobnova je podjetje v naslednjih letih zaradi razmaha avtomobilskega prometa do┼żivelo razcvet in je bilo edino podjetje te vrste v severovzhodni Sloveniji. Od 70-ih pa vse do 90-ih let prej┼ínjega stoletja je bilo podjetje tesno povezano s podjetjem TAM in je sodilo med najsodobnej┼íe in najve─Źje servise za vozila znamke TAM. Prav tako je bilo podjetje ┼że v 80-ih in 90-ih letih poobla┼í─Źeni servis za vozila znamke IVECO in Mercedes-Benz.

Zaupanje takrat uglednega podjetja TAM in dveh velikih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil je dokaz za visok nivo znanja in izkušenj zaposlenih v podjetju. To tradicijo prenašanja znanja in izkušenj na mlade nadaljujemo še danes.

Konec 80-ih let so velike dru┼żbene spremembe podjetju prinesle krizne ─Źase, ki so trajali celo desetletje. Razlog za to, pa je tudi propad podjetja TAM v za─Źetku devetdesetih let. Leta 1997 je podjetje podpisalo pogodbo o poobla┼í─Źeni servisni delavnici za vozila MAN. Dve leti kasneje so se za podjetje ponovno za─Źeli bolj┼íi ─Źasi.

Leta 1999 je podjetje osnovno dejavnost raz┼íirilo s hitrim servisom za vse vrste osebnih vozil. Istega leta se je pri─Źela obnova glavne servisne delavnice, s katero je podjetje pridobilo ve─Ź kot 4.500 m2 najsodobnej┼íih prodajno-servisnih povr┼íin.

Leta 2000 je bil osrednji poslovni dogodek podpis pogodbe o poobla┼í─Źeni servisni delavnici za vozila Mercedes-Benz. Konec leta 2001 se je podjetje preimenovalo v A-MB. V za─Źetku leta 2002 pa je bila v celoti zaklju─Źena obnova glavne servisne delavnice.

Leta 2004 smo odprli nov vhod s Tr┼ża┼íke ceste z namenom, da kupcem olaj┼íamo dostop do podjetja. To je bila osnova, da smo lahko na─Źrtovali uvedbo dejavnosti tehni─Źnih pregledov in izgradnjo za to potrebnega prizidka. Prizidek in s tem poslovne prostore za tehni─Źne preglede, ter gostinski lokal smo dokon─Źali leta 2004. Od januarja 2005 lahko kupci pri nas opravijo tehni─Źni pregled vozila, ter podalj┼íajo veljavnost registracije in sklenejo obvezno ali kasko zavarovanje za svoje vozilo.┬á

Ekologija je pomemben dejavnik našega poslovanja, zato imamo sodobno urejen sistem ravnanja z odpadki.

 

Naravnanost k okolju smo potrdili tudi s postavitvijo son─Źne elektrarne, ki je prve┬ákilovate elektri─Źne energije proizvedla oktobra leta 2010.

Leta 2011 smo v uporabo predali novo, dodatno, testno stezo za osebna vozila, istega leta pa smo uvedli nov program Kotrola tahografov za tovorna vozila.

 

Od leta 2013 smo pogodbeni partner za pnevmatike Michelin in Kormoran, ter za nadomestne dele FEBI.

 

Maja 2014 smo odprli poslovno enoto v Celju in konec istega leta smo tudi v Celju postali┬ápoobla┼í─Źeni serviser za gospodarska vozila MAN, kjer pa servisiramo tudi ostala gospodarska vozila (Mercedes-Benz, IVECO itd.).

 

V Mariboru in Celju predstavlja pomemben del poslovanja tudi prodaja nadomestnih delov in opreme. Prodajni asortiman obsega originalne nadomestne dele MAN, Mercedes-Benz in IVECO, prav tako originalom enakovredne nadomestne dele, ter ostalo opremo za tovorna in dostavna vozila.


Danes smo uspešno in sodobno podjetje, z uvedenim sistemom vodenja kakovosti, skladnim s standardom ISO 9001 in ISO 17020.

Zavedamo se pomembnosti zaposlenih, njihovega znanja in izku┼íenj, ter pomembnosti nenehnega strokovnega usposabljanja. Za visoko raven kvalitete storitev pa je seveda potrebna tudi ustrezna oprema, ra─Źunalni┼íki testerji in katalogi nadomestnih delov, ter specialna orodja in ustrezna organiziranost.

V prihodnje si bomo prizadevali postati še boljši in še uspešnejši, za zadovoljstvo kupcev, zaposlenih, lastnikov podjetja in širšega okolja.

Galerija slik

Poglej vse slike
 
Tehni─Źni preglediMan servisMercedes-Benz servisGospodarska vozilaSchwarzmuller servis